Artur F. napisał(a):
Wydaje mi się, że zasady nie są proste, są niejasne. Zapis w nawiasie jak pisze Bartek jest bezpiecznikiem przed przypadkowymi organizatorami, a trasy rowerowe na Szago są organizowane chyba od 5 lat. Nie jest to nowa impreza, są Ci sami organizatorzy, ten sam budowniczy, nawet miejsce imprezy to samo, więc zapis w nawisie moim zdaniem nie powinien dotyczyć Szago. Być może gdyby frekwencja nie była tak wysoka, nie byłoby problemu. Mam też wątpliwość dotyczącą terminów, jeżeli Szago wpisuje się na termin 25.03 bo jest on wolny i po miesiącu nagle pojawia się w tym terminie Róża Wiatrów, mając do wyboru inne daty, to uważam że coś jest chyba nie tak. Po to są propozycje w kalendarzu, aby się dostosowywać. Miałem nadzieję, że ten kalendarz będzie jeszcze dyskutowany, Komisja porozmawia z organizatorami imprez, które się nakładają, ale chyba już wszystko jest ustalone. Trzecia moja uwaga dotyczy Sudeckiej Wyrypy, jeżeli zasady są proste i przejrzyste
to dlaczego nie dotyczą wszystkich? Chociaż oczywiście nie mam nic przeciwko tej imprezie, chodzi o zasady.
1.Zasady są dla wszystkich takie same, nie ma podziału na bardziej i mniej zasłużonych organizatorów. Nikt Szago nie usuwa z Pucharu (jesień) i listy Aspirantów (wiosna), a zapis w nawiasie obowiązywał też w 2015 roku, wtedy gdy wiosenne Szago było zgłaszane do Pucharu. Poza Szago nie były liczone do pucharu też wyniki Nadwiślańskiego i jak napisałem wcześniej, zapis ten będzie stosowany do kolejnych imprez. Jeżeli regulamin nie podoba się - proszę załóż nowy wątek i możemy przedyskutować jego sens pod kątem regulaminu 2018.
2.Terminy - my nie ustalamy organizatorom terminów, poza tymi zapisami, które są w regulaminie. Może jest tak na imprezach pieszych... Organizatorzy powinni się dogadywać wzajemnie ze sobą, terminy zawsze mogą się zmienić.
3.Sudecka impreza jest kontynuatorem IWW, w związku z tym została potraktowana jako ciągłość (szczególnie, że w zeszłym roku zwolniła jedno miejsce w pucharze gratis).